Det er så mange lån på markedet i dag: Båtlån, MC-lån. Lån til Caravan, forbrukslån, TV-lån og lån uten sikkerhet. Egentlig kan vi kalle alle for lån uten sikkerhet. Fellesnevner, er at du har en rask behandlingstid på lånesøknaden, du får et lånetilbud etter økonomien din og utebetaligen skjer raskt. Men renten kan variere etter formålet til lånet.

Vanligvis, vil et lån uten sikkerhet målrettes mot forbruk og ikke til større ting som en bolig. Og du har full handlefrihet på hva forbrukslån skal brukes til. Det er ofte en fordel, når du har en utgiftspost, som du kanskje vil holde unna din ordinære bank. Og mange benytter seg av den fordelen, noe som viser seg i at forbrukslån og lån uten sikkerhet er den mest populære låneformen i dag.

Forbrukslån er et godt alternativ til å låne i den ordinære banken eller andre steder. Du får låne en sum penger, som skal tilbakebetales over en avtalt periode. Denne låneformen benytter mange seg av til å reise, kjøpe MC kjøpe bil eller andre forbruksgoder, som de vanligvis ville ha spart penger til. Forbrusklån gjør at du kan få et forspring på drømmene dine og sparer deg for tid. Det er ikke gratis å låne. Du skal betale renter og gebyrer som med alle andre lån, men det trenger ikke å koste så alt for mye. Hvis du har en kort løpetid på forbrukslånet, vil det koste deg betraktelig mindre i totale kostnader i motsetning til, hvis du har en lang løpetid.

 

Noen gode råd til billig forbrukslån.

Før du går ut og låne penger, er det en god idé å sammenligne ulike tilbud ute i markedet. Da har du større mulighet til å finne det billigste og beste alternativet for deg og din fremtidige økonomi. MC-lån går også under lån til kjøretøy, som noen reklamerer med, så vær oppmerksom på det. Hvis du søker flere steder har du større muligheter for å kunne forhandle frem en bedre rente og du står friere til å velge. Du forplikter deg ikke til å låne før du har signert lånedokumenter elektronisk eller på papir.

Mange kredittselskaper vil gi deg tilbud om avdragsfrihet i noen måneder. Dette er et godt alternativ hvis du vil ha litt ro før du begynner å tilbakebetale lånet. Du får tid til å omstille økonomien og du kan planlegge bedre. Istedetfor, at du skal betale tilbake på lånet omtrent samme måned som du får det utbetalt. Bruk den avdragsfrie perioden til å bygge deg opp en liten kontantreserve, slik at du har en større økonomisk trygghet og klarer å betale regningene i tide.

Mer om informasjon om økonomi finner du her: http://www.dinside.no/okonomi

 

Leave a Response